Ceaiul este cea mai populară băutură a lumii, după apă. Dar cât de mult știm despre el? Denumirea de „ceai" este folosită corect doar în cazul mugurilor și frunzelor arbustului Camellia Sinensis. Infuziile provenind din alte plante și flori noi am ales să le numim infuzii fără teină.
Cu toții știm că teina se găsește în ceai și cofeina în cafea. Dar tu știai că de fapt cofeină și teină sunt aceeași substanță? Denumirile diferite sunt folosite chiar și după 200 de ani de la izolarea moleculei de cofeină pentru a fi mai ușor de identificat sursa de proveniență.
În frunzele de ceai neprelucrate există o cantitate mai mare de teină decât în boabele de cafea proaspăt culese. În urma proceselor de prelucrare raportul se schimbă semnificativ, cafeaua prăjită conținând de până la de trei ori mai multă cofeină decât ceaiul. Spre deosebire de cafea al cărei efect energizant este puternic dar dispare în 1-2 ore, ceaiul oferă energie calmă pentru până la 6 ore. Acest lucru se datorează L-teaninei, aminoacid care coroborat cu teina stimulează sistemul nervos timp îndelungat. Rezultă o stare relaxantă cu o capacitate mare de concentrare.
Ceaiurile Kofi Ti sunt ceaiuri de specialitate ce provin de la maeștri ai ceaiului, din Yunnan, China, regiunea cu cea mai bogată tradiție în procesarea ceaiului. Sunt cultivate de familii care de generații întregi au adus această meserie la nivel de artă.
Anual testăm peste 150 de ceaiuri din care alegem în jur de 10 pe care vi le propunem. Și pentru că la atelierul Kofi Ti din Buftea ne place să creăm întotdeauna ceva nou, continuăm seria băuturilor ready to drink ediție limitată și după ALB, vă prezentăm NEGRU.
1 comentariu
Extraordinar ce am aflat in aceasta ce este teina si care este diferenta.