Zi de zi suntem bombardați de tot felul de reclame și recomandări care promovează un stil de viață sănătos, iar antioxidanții sunt vedetele.
Dar ce sunt antioxidanții? Câți dintre noi le înțelegem rolul și ne preocupăm de prezența lor în alimentația zilnică?
Povestea începe cu un metabolism ideal în care fiecare reacție chimică este bine definită. În realitate însă, mai ales sub influența radiațiilor din mediu, în organism apar radicali liberi. Aceștia sunt foarte reactivi și intervin în procesele metabolice, perturbându-le. Antioxidanții sunt compușii minune care pot neutraliza astfel de radicali liberi, lăsând organismul să funcționeze pe drumul știut și astfel au un rol important în menținerea sănătății.
Doar că nu toți antioxidanții sunt la fel de eficienți. Pentru asta a fost creată scara ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity).
La Kofi Ti ne-am îndrăgostit de cascara (pulpa cireșei de cafea), numarul 4 în lista superalimentelor și cel mai puternic antioxidant natural disponibil (de 80 de ori mai puternic decât goji).
Îți propunem cascara în 3 variante, toate prelucrate cât mai puțin, pentru a nu pierde proprietățile antioxidante ale materiei prime - raw, ready to drink și concentrat.