Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. Cascara este pulpa fructului, iar boabele de cafea sunt sâmburii. Între cascara și boabe se află o coajă subțire dar dură, denumită husk (coajă).
În mod suprinzător cascara nu are gust de cafea, ci o aromă fructată. Cascara se află între ceai și cafea: provine din arborele de cafea, conține de 4-8 ori mai puțină cofeină, însă în mod tradițional este uscată și infuzată precum un „ceai”.
* ilustrație de Ana-Maria Gălețeanu *
Foarte bogată în antioxidanți, Cascara are o valoare ORAC de 343900, fiind pe locul 4 în lume în lista superalimentelor, de 80 de ori mai puternic antioxidant decât goji.
La Kofi Ti ne-am îndrăgostit de cascara și ți-o propunem în 3 variante, toate prelucrate cât mai puțin, pentru a nu pierde proprietățile antioxidante ale materiei prime - raw, ready to drink și concentrat.